maanantai 18. heinäkuuta 2016

Pykälämäen tilan 2 leiri 2016

Nyt sain vihdoin tämän leiripostauksen valmiiksi. Toivottavasti postaus on hyvä, ja jaksatte lukea sen loppuun saakka, sillä tästä tuli todella pitkä :)

Olin tämän kesän toisella hevosleirillä Pykälämäen tilalla. Leiri kesti viisi päivää ja se oli estepainotteinen yleisleiri. Leirille saavuttiin sunnuntai-iltana, mutta leiri alkoi virallisesti maanantaina. Meillä oli leirillä kaksi koulu-, puomi- ja estetuntia sekä yksi peltoeste- ja leikkitunti, yömaasto, päivämaasto, kolme uittoa ja lopuksi leirikisat. Leirin ohjelma oli siis monipuolinen, mutta meillä oli siitä huolimatta myös runsaasti vapaa-aikaa. Leiriporukkamme oli ihana ja kannustava, ja kaikki tsemppasivat toisiaan tunneilla. Myös leirin hevoset olivat ihania ja monipuolisia, ja kaikille löytyi hevosista oma suosikki. Itse ihastuin tällä kertaa Vekkuun ja Copaan. Meidät jaettiin kolmeen ratsastusryhmään tason mukaan, ja jokaisella ryhmällä oli päivittäin kaksi ratsastustuntia.


Leirille saavuttiin sunnuntai-iltana kuuden aikaan. Ensimmäiseksi meille jaettiin huoneet. Leiriläiset majoittuivat joko aitassa tai mökeissä. Pääsin itse mökkiin viimevuotisten leirikavereideni kanssa. Huonejaon jälkeen meille esiteltiin tila ja sen hevoset. Tila oli hieman muuttunut viimevuodesta esim. tarhaussysteemi oli muuttunut, ja tilalle oli tullut uusia hevosia. Pari hevosta oli myös lähtenyt pois. Sen lisäksi saimme toivoa leirihoitsuja ja hevosia seuraavan päivän koulutunnille. Sain leirihoitsukseni Renen, sillä kukaan muu ei toivonut sitä.


Herätys oli maanantaina kello 8 ja ensimmäisen ryhmän ratsastustunti alkoi aamupalan jälkeen kello 9. Ratsastin itse toisessa ryhmässä Vekulla. Emme tehneet tunnilla mitään erityistä, vaan tunnin tarkoituksena oli tasomme arviointi, jotta meidät voitiin jakaa ratsastusryhmiin. Vekku oli todella kiva ja tunti meni hyvin. Ainut haaste oli harjoitusravi, sillä Vekun ravi oli todella pompottava isojen askeleiden vuoksi. Selässä sai tosissaan tehdä töitä, että pysyi muutaman askeleen ajan satulassa.


Tunnin jälkeen meillä oli välipala, ja välipalan jälkeen lähdimme uittamaan. Sain uittaa Ramonaa. Vesi ei ollut kovin kylmää ja ilmakin oli ihan hyvä. Ramonaa oli kiva uittaa ja se ui ihan reippaasti, kunhan sen sai menemään tarpeeksi syvälle, sillä se yritti kääntyä takaisin rantaan järven syventyessä.Iltapäivällä meillä oli vielä puomitunti, jonka menin myös Ramonalla. Puomitunti oli jo hieman haastavampi. Tunti meni ihan hyvin, mutta eräs laukkapuomitehtävä oli todella haastava enkä onnistunut suorittamaan sitä aivan puhtaasti. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen tuntiin ja Ramonaan, joka oli kaikesta huolimatta toiminut ihan mallikkaasti.


Seuraavana päivänä meillä oli ensimmäiseksi estetunti, jonka menin Copalla. Copa oli aivan ihana! Copa on entinen kenttähevonen, joten se osasi arvioida etäisyyksiä ja pelastaa tilanteita, joissa ratsastaja oli hukassa. Se myös antoi ratsastajan virheet anteeksi. Kaikin puolin siis oiva peli varsinkin, kun olen itse todella kokematon hyppääjä ja tein paljon virheitä. Minulla oli alussa vaikeuksia luottaa Copaan ja minusta tuntui, että Copa meni todella reippaasti, jonka vuoksi jäin helposti pidättämään. Ratsastuksenopettaja kuitenkin käski minun antaa Copan mennä ja suorittaa annetut tehtävät omassa tahdissaan. Copa oli todella innoissaan ja se nautti valtavasti, kun pääsi hyppäämään. Se ei myöskään kieltänyt kertaakaan, enkä huomannut, että se olisi tiputtanut yhtäänkään puomia. Loppua kohti aloin luottaa Copaan yhä enemmän, jolloin se suoritti tehtävät mallikkaasti, omassa reippaassa tahdissaan.


Välipalan jälkeen kävimme taas uittamassa. Tällä kertaa uitin Stellaa. Stellaa oli myös kiva uittaa ja sekin ui ihan reippaasti, kun sen sai tarpeeksi syvälle veteen. Stella vaikutti mielestäni mukavalta hevoselta, mutten valitettavasti päässyt kokeilemaan sitä tunneilla toiveistani huolimatta.


Iltapäivällä meillä oli päivämaasto, joka ratsastettiin kahdessa tasoryhmässä. (En ole tainnut mainita laukkakammostani täällä blogissa, mutta jännitän siis kovasti maastossa laukkaamista varsinkin vieraiden hevosten kanssa. Laukkakammoni johtuu aivan alkuvuonna tapahtuneesta tippumisesta. Myös leirin henkilökunta tiesi laukkakammostani ja se oli huomioitu hevosten jaossa.) Sain maastoon ihanan ja rauhallisen irlannincobtamma Flingan. Flinga auttoi lievittämään laukkakammoani hiukan ja uskalsin laukata sen kanssa pitkän pätkän muiden perässä :) Myös muut maastossa olijat tiesivät laukkakammostani ja tuntui todella hyvältä saada kehuja, kun olin uskaltanut laukata siinä missä muutkin.

Keskiviikon ensimmäisellä tunnilla menimme puomeja. Sain tunnille Tuulan niin kuin olin toivonut. Tuula oli ihan mukava hevonen, joka suoritti annetut tehtävät ilman suurempaa numeroa, mutta se ei kuitenkaan tehnyt minuun erityisemmin vaikutusta. Tunti meni kuitenkin ihan kivasti ja teimme todella kivoja harjoituksia, joiden tarkoituksena oli saada meidät tekemään puolipidätteitä ja huomioimaan muut kentällä olijat. Harjoitukset olivat jokseenkin haastavia, mutta hyödyllisiä ja kivoja.


Tuntien välissä irtohypytimme tallin suokkipoikia Narria ja Tuiskua sekä lopuksi myös Luciaa.


Iltapäivällä hyppäsimme peltoesteitä. Olin odottanut kyseistä tuntia kovasti enkä turhaan, sillä peltoesteiden hyppääminen oli superkivaa. Sain myös peltoesteille Flingan. Flinga oli alkuun hieman tahmea, mutta ei mennyt kauaa, kun se innostui ja hyppäsi esteet reippaassa tahdissa. Pellolle oli rakennettu uusia esteitä viimevuodesta ja mielestäni esteitä oli myös hiukan enemmän. Esteet olivat kivoja eivätkä ne olleet liian korkeita, mutta erään mäkiesteen hyppäsin vain kerran, sillä se oli mielestäni liian hurja :D


Kävin myös uittamassa Flingaa keskiviikkona. Sen lisäksi sain sen vielä yömaastoon.


Torstaiaamuna meillä oli koulutunti, jonka ratsastin Dapilla. Dapi oli tosi kiva ja sen kanssa pääsin tekemään elämäni ensimmäiset laukanvaihdot :D Muutenkin tunti meni mielestäni tosi hyvin ja olin tyytyväinen Dapiin. Dapi oli tosi kiva hevonen ja minua hieman harmitti, etten ollut tajunnut pyytää sitä estetunneille, sillä minusta olisi ollut kiva myös hypätä sillä.


Torstain toisella tunnilla hyppäsimme erikoisesteitä. Sain tunnille Vekun, mikä jännitti minua, sillä ajattelin, että isojen askeleiden vuoksi kyydissä olisi vaikea pysyä. Olin kuitenkin aivan väärässä. Vekku oli tosi kiva, mutten itse ollut oikein hereillä. En nähnyt esteille minkäänlaisia ponnistuspaikkoja, enkä aina myödännyt tarpeeksi. Muiden silmään tunti oli ilmeisesti mennyt hyvin, mutta itse huomasin, että Vekku turhautui, kun en oikeen keskittynyt. Tunnista ei siis jäänyt kovin hyvä mieli, mutta päätin korjata asian ratsastamalla Vekulla leirikisoissa.


Torstai-iltana kävimme uittopaikan vieressä olevalla mökillä syömässä grilliruokaa ja muurinpohjalettuja. Halukkaat saivat myös käydä uimassa, mutta itse jätin uimisen väliin.

Perjantaiaamuna meillä oli leikkitunti. Olin odottanut leikkituntia innolla enkä joutunut pettymään. Sain leikkitunnille Ramonan, joka toimi tosi kivasti. Olimme raippahippaa, temppurataa joukkueittain, ja lopuksi halukkaat saivat hypätä estettä. Minusta olisi ollut ihan kiva kokeilla kaikkein pienintä estettä, mutta olin sen verta epävarma tasapainostani, että jätin hyppäämisen tällä kertaa väliin.


Iltapäivällä meillä oli leirikisat. Meille oli sanottu, että kannattaisi ennemmin valita liian helppo luokka, jotta suorituksesta jäisi hyvä mieli, kuin liian vaikea luokka, josta jäisi paha mieli. Olin ilmoittautunut 50-60cm luokkaan, mutta verkkaesteet eivät omalta osaltani sujuneet, joten vaihdoin suosiolla luokkaa ja keskityin ajan sijasta virhepisteettömään ja tyylillisesti hyvään suoritukseen sekä hyviin teihin. Sijoituin luokassani toiseksi, mutta sijoituksella ei ollut minulle niin väliä, sillä luokka oli niin helppo. Luokan vaihtaminen oli kuitenkin hyvä valinta, sillä minulle jäi hyvä mieli :)


Leirikisojen jälkeen oli viimeisten tavaroiden pakkaus ja kotiinlähtö. Sain leiriltä paljon uusia kavereita ja leiristä jäi minulle todella hyvä mieli. Olin myös viimekesänä Pykälämäen tilan kesäleirillä ja mielestäni tilan toiminta oli kehittynyt viimevuodesta.

Kiitos kaikille leiriläisille!

Alhaalla vielä lisää kuvia leiristä:
Vekku <3


Elli ja Carisma päiväunilla

Pääsee sen esteen yli näinkin :D

Copa oli vähän innoissaan :DDapi<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti