lauantai 13. elokuuta 2016

Katariina Alongin Riding with Connection: 2. kurssipäivä

Tänä aamuna starttasi toinen kurssipäivä. Sää oli harmillisesti sateinen, mutta se ei menoa haitannut. Ensimmäisenä oli paritunti, jossa ratsastin Frostilla. Frosti ei ole kovin motivoitunut työskentelemään kentällä, ja yleensä saan tehdä kunnolla töitä, jotta saan Frostin liikkumaan reippaasti. Yllätys oli siis suuri, kun sain Frostin reippaaksi ainoastaan ponnistuksen avulla. Ymmärsin myös ensimmäistä kertaa, miten saan Frostin pysähtymään pelkällä istunnalla ja olin todella tyytyväinen sekä itseeni että Frostiin. Katariina opetti paljon mielikuvien avulla ja ainakin itseäni auttoi kovasti ajatus, että edessäni olisi lasiseinä, johon minun pitäisi nojata. Katariinan opetustyyli oli loistava, ja hän kyseli vähän väliä erilaisia kysymyksiä, kuten miltä asentoni minusta tuntui ja tunsinko molemmat istuinluuni. Tekemämme harjoitukset sujuivat mielestäni käynnissä ihan hyvin, mutta ravissa Frosti ei suostunut enää menemään kulmiin. Keskityin herkeämättä ratsastukseeni, joka on toki hyvä asia, mutta sen vuoksi unohdin kehua Frostia, vaikka se yritti parhaansa mukaan tehdä kuten pyysin.


Ratsastustunnin jälkeen meillä oli teoriaa. Katariina opetti meille muutaman yksinkertaisen, mutta haastavan keskivartaloa vahvistavan liikkeen, jotka suoritettiin jumppapalloa apuna käyttäen. Sen jälkeen osa meistä kävi yksitellen istumassa puuhevosen selässä, jolloin Katariina korjasi hiukan jokaisen istuntaa. Lopuksi harjoittelimme vielä pareittain tasaista tuntumaa. Toinen parista oli hevonen, toinen ratsastaja. Tämä "hevonen" sai nykiä ohjien toisessa päässä miten halusi, ja ratsastajan tehtävä oli säilyttää koko ajan tasainen tuntuma. Huomasin, että tuntuman säilyttäminen oli paljon helpompaa, kun otin ohjista ajo-ohjasotteen ja laitoin silmäni kiinni. Harjoitusten jälkeen meillä oli ruokailu.


Ruokailun jälkeen oli kaksi viimeistä parituntia. Katariina otti jokaisen ratsastuksesta lyhyitä videopätkiä, joita katsoimme lopuksi yhdessä. Ratsastaessani minulla oli todella hyvä fiilis ja minusta tuntui, että edistystä tapahtui koko ajan, joten oli suuri järkytys ja pettymys nähdä minusta otetut videot. Ratsastus oli kaukana oikeaoppisesta ja näytti mielestäni aivan kamalalta :D Katariina sanoi näkevänsä ratsastuksessani myös paljon hyvää, mutta itse en löytänyt itsestäni muuta kuin virheitä. Oli kuitenkin hyvä nähdä miltä ratsastukseni todella näytti. Huomiseksi ei ainakaan toistaiseksi ole luvattu sadetta, joten sään pitäisi ainakin olla parempi. Tämä kurssipäivä meni ihan hujauksessa enkä voi uskoa, kuinka paljon olen oppinut parissa päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti