sunnuntai 14. elokuuta 2016

Katariina Alongin Riding with Connection: 3. kurssipäivä

Nyt on viimeinenkin kurssipäivä takana. Vähän harmi, että kurssi loppui näin pian, mutta sain silti aivan valtavasti apua istuntaani. Katariina on ehdottomasti paras ratsastuksenopettaja, jonka olen tavannut.

Kurssipäivä alkoi taas paritunnilla, jossa ratsastin Frostilla. Ratsastusasentoni oli jo heti alussa parempi, ja aloin nopeasti hyödyntää edellispäivänä oppimiani taitoja, mutta ponnistus oli hieman hukassa. Katariina sitoi vyötärölleni leveän kuminauhan, jonka avulla ponnistus löytyi ja ratsastusasentoni parani. Huomasin myös, että sain ratsastettua Frostin paremmin kulmiin. Tänään työskentelin ravissa enemmän kuin eilen, sillä ravi on istunnan kannalta minulle haastavampaa. Frosti liikkui taas oikein mallikkaasti, vaikka se tarjosikin ravipätkien alussa laukkaa. Muistin myös kiitellä Frostia, kun se teki kuten pyysin. Tuijotin aika paljon Frostin niskaa varsinkin, kun keskityin oikein kovasti, joten Katariina käski minun sulkea välillä silmäni, jolloin Frosti rentoutui, ja tunsin Frostin liikkeen ja selän paremmin, sillä en keskittynyt liikaa siihen mitä näin. Tunti meni mielestäni paremmin kuin eilen ja siitä jäi hyvä fiilis. Tunnin jälkeen hoidin Frostin kesäihottuman ja tein sen kanssa venytyksiä. Frosti on rungoltaan todella suora, jonka vuoksi sen on vaikea taipua kulmiin, joten venyttely tuli tarpeeseen. Minun tuntini jälkeen oli vielä muiden paritunnit ja sen jälkeen oli ruokailu.


Ruokailun jälkeen oli vielä yksi ratsastustunti ja sen jälkeen osa sai vielä mennä puuhevosen selkään, jotta Katariina pystyi korjaamaan istuntaa ja huomaamaan epäsymmetrioita. Tiesin, että oikea olkapääni on alempana kuin vasen, mutta yllätyin, kun näin itsestäni takaapäin otetun videon, sillä huomasin, että minulla on myös muita epäsymmetrioita. Tämän jälkeen katsoimme taas päivän ratsastuksista otettuja videoita. Istuntani, ja etenkin jalkani asento, oli parantunut huomattavasti eiliseen verrattuna. Tällä kertaa pystyin löytämään ratsastuksestani myös paljon hyvää, vaikka se ei virheetöntä ollutkaan. Videoiden katsominen oli todella kehittävää, sillä opin löytämään virheitä ja onnistumisia sekä omasta että muiden ratsastuksesta. Lopuksi saimme vielä ottaa korttipakasta yhden kortin. Korttipakassa ei ole tavallisia kortteja, vaan korteissa oli jokin kuva ja elämänviisaus :D

Tältä istunta näytti ennen kurssia

Kurssi oli mielestäni todella onnistunut ja ainakin minulle siitä oli valtavasti hyötyä. Minulle jäi kurssista tosi hyvä fiilis, vaikka olenkin nyt todella väsynyt, enkä välttämättä pääse huomenna sängystä ylös :D Frosti oli ihan super ja yllätti minut todella positiivisesti liikkumalla kentällä reippaasti. Tästä on hyvä jatkaa. Vielä kerran suuri kiitos Katariinalle ja mukavalle kurssiporukalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti