maanantai 24. lokakuuta 2016

Syysloma

Viimeviikolla en kerennyt blogia kirjoittaa, sillä olin koko syysloman menossa, mutta nyt, kun minulla on poikkeuksellisesti tänään vapaapäivä, kerron vähän syyslomastani. Tällä viikolla en välttämättä kirjoita enää toista postausta, sillä lähden huomenna Saarijärvelle ja olen siellä perjantaihin asti.

Lähdimme viime sunnuntaina Pohjanmaalle mökkeilemään. Mökillä on itseasiassa kaksi mökkiä, vanha ja uusi mökki. Vanha mökki on todella pieni ja siellä pystyy yöpymään vain kaksi ihmistä. Uusi mökki on vielä hieman kesken, mutta se on isompi ja sinne mahtuu isompi porukka. Olimme perillä vasta illalla, emmekä siis tehneet sunnuntaina vielä mitään ihmeellistä.

Maanantaina kävin aamusta ottamassa kuvia, sillä olin ottanut järjestelmäkamerani mukaan. Otin myös Jopen mukaan ihmettelemään ja se tykkäsi siitä tosi paljon. Oikaisimme mökille erään pellon poikki ja siitäkös Joppe sekosi aivan täysin ja juoksi ympääriinsä hyppien valtavilla loikilla ojien yli :) Myöhemmin lähdimme ajelemaan ja katselemaan maisemia. Kävimme myös katsomassa Botniaringiä ja poikkesimme kauppaan. Paluumatkalla pysähdyimme Kainaston ponitallille ja varasimme minulle ratsastustunnin seuraavalle päivälle. Loppupäivän vain möllöttelimme mökillä.


Tiistaina oli ratsastustuntini, jota olin odottanut koko edellisen päivän ja tiistaiaamun. Kainaston ponitalli on 150 ponin talli (ei mikään pieni talli, tai itseasiassa pihatto). Koska tämä ratsastustunnin varaaminen tapahtui hetken mielijohteesta, minulla ei tietenkään ollut minkäänlaisia ratsastusvarusteita mukana. Se ei kuitenkaan häirinnyt mitenkään erityisemmin, vaikka housuni olivatkin satulassa hieman liukkaat. Sain ratsastaa aivan ihanalla islanninhevosella. Hevosta taidettiin kutsua Skorriksi, mutta en ole aivan varma, kuinka sen nimi pitäisi kirjoittaa. Skorri oli minusta tosi kiva tyyppi, vaikka kavioiden putsauksessa, varustamisessa ja ratsastuksen alussa se oli haluton yhteistyöhön. Kainaston ponitalli oli siitä erikoinen, että sinne sai mennä koska tahansa klo.11 ja 18 välillä ja siellä oli aina joku valvomassa ja katsomassa kellosta aikaa. Ratsastus tapahtui siis täysin omatoimisesti. Tein tunnin aikana paljon ympyröitä, sillä etenkin aluksi Skorri alkoi tehdä jotain ihme steppausta ja joitain omia kuvioita kääntäessäni sen ympyrälle. Se kuitenkin rauhoittui aika pian ja ympyrät alkoivat sujua hieman paremmin. Työskentelin aika paljon harjoitusravissa, mutta otin myös muutamia laukkapätkiä. Skorri oli tosi reipas ja energinen ja se oli mielenkiintoista vaihtelua, sillä olen viimeaikoina ratsastanut vain Frostilla. Kerran Skorri teki ihan kunnon pukin, mutta muuten se toimi alun sähläyksen jälkeen tosi hyvin. En kyllä mitään ihmeellistä tehnytkään, sillä emme tunteneet Skorrin kanssa toisiamme entuudestaan, mutta siitä huolimatta Skorrille tuli ihan kunnolla hiki.


 Keskiviikkona iltapäivällä lähdimme ajelemaan kotiin päin. Koska matka on pitkä, olimme jälleen vasta alkuillasta kotona. Tulimmekin siis vain kotiin nukkumaan ja pakkaamaan kassit uudestaan, sillä lähdimmekin sitten torstaina aamupäivästä ajelemaan kohti Turkua. Olimme muutaman tunnin sukulaistemme luona Marttilassa ennen kuin lähdimme ajelemaan kohti Turun satamaa. sukulaisemme asuvat aivan Kylämäen hevostilan vieressä, joten kävin katsomassa läheisessä tarhassa olevia hevosia. Laivamme lähti Turun satamasta vartin yli kahdeksan, joten jätimme laivan kiertelyn seuraavalle päivälle. Meillä oli kaksi eri hyttiä, sillä meitä oli sen verran iso porukka. Itse pääsin E-hyttiin, joka oli muuten ihan kiva, mutta se oli juuri yökerhon yläpuolella, joten musiikki kuului hyttiin aika selkeästi, enkä pystynyt nukkumaan kunnolla. Vihdoin nukahdin tunniksi, mutta heräsin heti tullessamme avomerelle laivan keinumisen vuoksi. Minulla on todella kova matkapahoinvointi lentokoneessa, mutta sitä on ollut aikanaan myös laivalla. Istuskelinkin sängyllä hyvän aikaa miettien, miten ihmeessä saisin unta, kunnes lopulta käännyin toisinpäin ja sain nukuttua huimat kolme tuntia. Heräsin kuitenkin laivan saapuessa Tukholman satamaan ja olihan sitä pakko käydä kannella ihmettelemässä, kun olen käynyt risteilyllä viimeksi todella monta vuotta sitten, enkä varmaan pääse ihan hetkeen uudestaan. Meninpä sitten vielä takaisin nukkumaan ja sain nukuttua peräti kaksi tuntia ennen kuin heräsin taas ja päätin lähteä aamupalalle. Risteilyllä oli kuitenkin mielestäni tosi kivaa, vaikka nukuinkin seuraavana yönä noin 12 tuntia univajeen vuoksi.


Frostia en ole nähnyt nyt viikkoon, enkä näe sitä välttämättä vielä tällä viikollakaan, sillä lähden huomenaamuna aikaisin Saarijärvelle. Minulla on siis tällä viikolla TET ja aihepiirinä maatalousyrittäjyys ja eläintenhoito. Asustelen TET viikkoni asuntolassa ja työpäivät ovat ilmeisesti raskaita, joten kirjoittelen viikosta varmaan vasta viikonloppuna tai ensiviikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti