maanantai 14. marraskuuta 2016

Kehittyminen valokuvaajana

Niin kuin olen kertonutkin, harrastan ratsastuksen ohessa valokuvausta. Sain ensimmäisen oman järjestelmäkamerani viime syksynä. Sitä ennen käytin kännykkäkameraa ja pientä digikameraa. Selailin tässä vanhoja kuvia ja huomasin, että olen kehittynyt valokuvaajana aivan valtavasti. Koska en ole turhan paljon kuvia täällä blogissa julkaissut päätin nyt tehdä tällaisen kuvapainotteisen postauksen, josta voitte itse vertailla kehitystä. Tässä on nyt ainoastaan niitä järjestelmäkameralla otettuja kuvia, joten ihan täydellistä käsitystä ei ehkä kehittymisestä saa kännykkäkuvien puuttuessa, mutta eiköhän sen huomaa tästäkin :)

Tässä on aivan ihka ensimmäinen järjestelmäkamerallani ottama kuva. Muistan kuinka olin hieman pettynyt, kun kuva ei ollutkaan niin laadukas kuin näkemäni järkkärillä otetut kuvat. Myöhemmin tajusin, että vika olikin kuvaajassa :D

Taidetta parhaimmillaan... Eikun mitä? Valotus on totaalisen karsea, eikä tämä nyt muutenkaan ole mitään silmiä hivelevää katseltavaa.

Tämä on jo huomattavasti parempi kuva ja tästä löytyy jo aavistus tunnelmaakin.

Mutta joukkoon mahtuu edelleen myös epäonnistuneita otoksia.

Kuvat ja kuvakulmat ovat kuitenkin muuttuneet paremmiksi ja käytän nykyään aika paljon erilaisia kuvakulmia, jotka tekevät kuvista elävämpiä ja mielenkiintoisempia.

Kesällä sain runsaasti harjoitusta ja valtavasti onnistuneita kuvia. Auringonlasku on mielestäni yksi ihanimmista kuvausaiheista.

Toisinaan kuvausaiheet vain yksinkertaisesti loppuvat kesken, jolloin tulee kuvattua kaikkea turhaa :D

Kesä oli valokuvausta ajatellen loistavaa aikaa ja kuvia tuli räpsittyä ihan reilulla kädellä (muutama tuhat kappaletta)

Tämä on tällä hetkellä yksi suosikkikuvistani. Joukkoon mahtuu kuitenkin edelleen ei niin hienoja otoksia, mutta kehitystä on tapahtunut valtavasti. En edelleenkään tiedä tai osaa käyttää suurinta osaa kamerani asetuksista ja etenkin pimeällä kuvaaminen on minulle mahdottomuus, mutta itse olen oppinut paljon kokeilemalla. Toivottavasti postaus oli kiva, vaikka se olikin hieman erilainen. Tietokonekin on tällä hetkellä käytössäni, joten sain vihdoin tämän postauksen tehtyä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti