perjantai 23. joulukuuta 2016

Frosti reipas

Aika on taas mennyt hirmuisen nopeasti ja huomenna on jo jouluaatto. Reippaana olen jo koristellut kuusen ja leiponut pipareita ja torttuja. Olen myös polttanut ahkerasti kynttilöitä. Lumen vähäisyyden vuoksi joulufiilikseni oli kuitenkin pitkään kateissa, mutta löysin sen onneksi viimetiistaina Frostin avustuksella. Näin talvisin Frostista löytyy aina uusi supervaihde. Frosti esittelikin sitä minulle pitkästä aikaa pari viikkoa sitten. Viimeksi näin tämän vaihteen lähes vuosi sitten ensimmäisellä vuokrauskerrallani. Tuntui kuin allani olisi ollut aivan eri hevonen. Frosti on siitä äärimmäisen mielenkiintoinen persoona, että siitä löytyy kaksi aivan ääripäätä: Toisinaan se jämähtää kentällä paikoilleen eikä suostu liikkumaan, mutta toisinaan sillä on maastossa aivan hirmuisesti virtaa, jolloin se luvan saadessaan päästelee menemään niin lujaa kuin vain pääsee. Frosti kuitenkin pitää ratsastajastaan hyvää huolta ja pysähtyy lähes välittömästi, jos ratsastaja meinaa jäädä matkasta. Pysähdys ei kuitenkaan ole mikään äkkipysähdys, vaan pehmeä ja hallittu. Frosti myös huomaa, milloin kyydissä on ratsastaja, jonka tasapaino ei ehkä ole vielä harjaantunut tarpeeksi. Tällöin Frosti jättää hurjimman vauhdin ja ilopomppunsa toiseen kertaan. Vaikkei minunkaan tasapainoni ole timanttinen, Frosti päästelee kanssani kuitenkin tuhatta ja sataa ja riehakkaimpina päivinä se saattaa esitellä mielenkiintoisia hyppelyliikkeitä. Silloinkin pomput ovat kuitenkin pieniä eikä niitä voi välttämättä kutsua edes pukeiksi.


Pari viikkoa sitten Frostin ollessa taas superreipas se teki omatoimisesti pieniä muutaman askeleen laukkapyräyksiä höystettynä pompuilla, kun se tajusi ettei pääsekään laukkaamaan. Ihan turvallisuussyistä ja oman epävarmuuteni vuoksi jätimme laukkaamisen pois ja tyydyimme muutamaan ravipätkään. Neljän yllättävän hyppelyn jälkeen tulin suosiolla alas ja kävelin loppumatkan Frostin kanssa maasta käsin. Viimeisen pellon kohdalla laitoin varmuudenvuoksi Frostille ohjat kaulalle, sillä aavistelin, että se saattaa laukata pellon poikki pihaan. Ja kuinka ollakaan Frosti lähti kuin nappi paidasta ja päästeli pukkilaukalla pihaan. Koska Frostilla oli niin hirmuisesti virtaa, ajattelin mennä vielä ottamaan kentälle muutamat laukat. Frosti kuitenkin säikähti jotakin jo ensimmäisen pätkän alussa ja olin äärimmäisen lähellä jäädä matkasta. Onnistuin kuitenkin takertumaan Frostin kaulaan, jolloin se pysähtyi välittömästi. Päätin siis jättää laukkailun ja kävellä muutaman kierroksen ennen kuin menimme takaisin pihaan.


Viimetiistaina Frostin reippaus oli kuitenkin tipotiessään. Koska tiet olivat aivan peilijäässä emme lähteneet maastoon. Myös kenttä oli liukas, joten päätin pitää Frostille perusteellisen hemmottelutuokion. Sillä Frosti on todellinen tukkajumala, minulla ei useinkaan ole erityisen suurta intoa sen hännän selvittelyyn. Nyt innostuin kuitenkin selvittämään hännän niin, että lopuksi sitä pystyi jopa kampaamaan. Perusteellisen harjailun ja jouhien selvittelyn jälkeen menin vielä hetkeksi pellolle. Frosti on tosi kankea ja sen on vaikea taipua, joten pyrin venyttelemään sitä lähes joka kerta. Siispä päätin venytellä sen kunnolla myös viimeksi. Tein myös luottamusharjoituksia eli laitoin Frostille narun kaulalle ja kävelin ympäri peltoa. Frosti seurasi kiltisti perässä turpa selkääni hipoen kuten yleensä. Tein kävellessäni paljon jyrkkiä käännöksiä ihan Frostin kankeutta ajatellen. Kokeilin myös opettaa sille paria uutta temppua, sillä Frosti rakastaa temppujen tekemistä ja se on nopea oppimaan. Vaikkei Frosti osannutkaan temppuja täydellisesti, se teki ne ensikertalaiseksi tosi hyvin. Lopuksi pidin vielä kunnon rapsuttelutuokion. Rapsutteluhetket ovat ehkä parasta, mitä Frostin kanssa voi tehdä. Nautimme niistä molemmat ja ne tuntuvat lujittavan luottamustamme. Frosti nautti hetkestä täysillä ja välillä se lepuutti turpaansa pääni päällä. Lähtiessäni takaisin pihaan annoin Frostin tulla vapaana perässäni. Aina rapsuttelun jälkeen Frosti on oikein ekstra ystävällinen ja rento. Olen lähes varma, että se tulisi syliini, jos mahtuisi :)


Hyvää ja rauhallista joulua meidän puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti