maanantai 6. helmikuuta 2017

Tavoitteita ja kuulumisia

Blogin kirjoittamisessa on taas tullut taukoa, mutta nyt minulla on pitkästä aikaa sekä aikaa, että intoa kirjoittamiseen. Viimeaikoina on tapahtunut mukavia, mutta myös hieman surullisia juttuja. Kävin kaksi viikkoa sitten Hepokuuselassa tallitiimi-koulutuksessa. Hepokuuselan toiminnan uudistuksen myötä kyseisen koulutuksen käyneillä on mahdollisuus osallistua tallin arkeen tallivuorojen muodossa. Keskiviikkona oli tarkoitus olla ensimmäinen virallinen "tallivuoroni", mutta surullisesti eräs hevonen oli siirtynyt "tähdeksi taivaalle", kuten asia kauniisti ilmaistiin. Loppuviikosta minua ei siis erityisemmin innostanut ajatus blogin kirjoittamisesta. Vastapainoksi kävin kuitenkin lauantaina Apassionatassa, joka nosti mielialaani. Tämä oli muistaakseni neljäs esitys, jota olen ollut seuraamassa. Show oli tietysti taas upea, kuten aina, ja ajoittain se sai aikaan jopa kylmiä väreitä. Meillä oli myös aivan huippupaikat, sillä istuimme lähes eturivissä. Tällaisena luomuihmisenä minua kuitenkin hieman ahdisti, kun eräillä tietyillä valkoisilla hevosilla käytettiin kankia ja niiden pää oli "virkkuukoukussa". Mukana oli kuitenkin myös muutama esitys, joissa hevoset saivat juosta vapaana ilman varusteita ja niitä ohjeistettiin maasta käsin. Nämä olivat tietysti suosikkiesityksiäni ;) Minulla oli käytössäni vain puhelimen huonolaatuinen kamera, joten en saanut kyseisestä tapahtumasta kuvamateriaalia. Postauksen muutkin kuvat ovat vanhoja puhelimesta löytyneitä otoksia, mutta ne saavat luvan kelvata, sillä en pysty kirjoittamaan blogia tällä hetkellä tietokoneella.


Sekä koulu, että muut menoni ovat pitäneet minut kiireisenä ja oikeastaan tänään, perjantaina ja sunnuntaina ovat viikkoni ainoat vapaapäivät. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä viikkoni on täynnä kaikkea kivaa, ja mikä parasta, pääsen pitkästä aikaa puuhaamaan Frostin kanssa. Vuokraussysteemin uudistuttua touhustamme tulee hieman tavoitteellisempaa ja hevoskohtaisempaa. Pääsemme Frostin kanssa myös tunneille ja tarkoituksena olisi asettaa joitain pieniä tavoitteita. En ole oikeastaan koskaan harrastanut ratsastusta mitenkään kovin tavoitteellisesti. Toki on ollut tiettyjä asioita joita olen halunnut oppia tai joihin olen panostanut hieman enemmän, mutta mitään varsinaisia tavoitteita minulla ei ole ollut. Olen kuitenkin aivan älyttömän innoissani uusista muutoksista ja olen jo kerennyt miettiä meille muutamia tavoitteita aiempien tuntiemme pohjalta.


Kaikista suurin tavoitteeni on saada Frosti pysähtymään ainoastaan ääniapujen ja istunnan avulla. Olemme kokeilleet tätä muutaman kerran, jolloin Frosti on hidastanut huomattavasti ja lähes pysähtynyt, mutta se jää odottamaan sitä aivan viimeistä merkkiä ohjasta ollakseen varma, että haluan sen pysähtyvän. Toinen tavoitteeni on saada Frosti joko ravaamaan tai tölttäämään kentän koko pitkä sivu. Välillä se lähtee liikkeelle oikein reippaasti ja ravaa tai tölttää tosi nätisti, mutta lähes poikkeuksetta se siirtyy käyntiin hieman puolenvälin jälkeen, vaikka olisin asiasta erimieltä. Nämä tavoitteet saattavat kuulostaa tosi hassuilta, mutta meille ne ovat minusta hyviä ja realistisia tavoitteita.


Tämä oli taas tällainen höpöttelypostaus, mutta minusta on ihan kiva kirjoitella vähän viimeaikaisia kuulumisia, kun edellisestä postauksesta on taas aikaa. Yritän myös ottaa asiakseni julkaista Frostista lupaamani esittelysivun, kunhan minulla on taas aikaa istua alas kirjoittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti