lauantai 11. maaliskuuta 2017

Viimeaikaisia kuulumisia

Blogin kirjoittamisessa on taas ollut taukoa, mutta nyt ajattelin hieman kertoa meidän viimeaikaisista puuhasteluista.

Reilu viikko sitten torstaina menin tallille jo hieman aiemmin, sillä oli hiihtolomaviikko. Meillä oli Frostin kanssa tunti kentällä ja teimme erilaisia venyttäviä ja selkää aktivoivia harjoituksia maasta käsin. Frostikin alkaa olla jo hieman iäkkäämpi, joten se ei ole enää mikään äärimmäisen vetreä. Aluksi teimme erilaisia venytyksiä ja paljon pieniä voltteja ja pujotteluja. Teimme myös paljon siirtymisiä. Lisäksi kentällä oli pieni este, jonka Frosti hyppäsi pari kertaa tosi hienosti ravissa. Lopuksi päästin Frostin kentälle vapaaksi. Heti ensimmäisenä se kipitti suuren renkaan luokse ja nousi sen päälle. Se rakastaa agilityjuttuja, ja rengas on yksi sen suosikeista. Halusimme nähdä seuraisiko Frosti minua ja suostuisiko se ravaamaan kanssani vapaana, joten lähdin kävelemään ympäri kenttää. Frosti meni hieman omia reittejään ja pysähteli välillä syömään lunta, mutta se kuitenkin kokoajan seurasi touhujani. Jos vaihdoin yhtäkkiä suuntaa, se oli heti hereillä. Tallustelin hyvän aikaa ympäri kenttää ja yritin välillä saada Frostia ravaamaan, kunnes vihdoin kuu ja tähdet olivat oikeassa asennossa, ja onnistuin pyytämään siltä oikeaa asiaa juuri oikealla hetkellä. Olin todella ylpeä Frostista, sillä en osannut odottaa, että se vapaaehtoisesti ravailisi kanssani pieniä pätkiä. Se päätti kuitenkin yllättää minut vielä uudelleen. Frosti tykkää maastossa hyppiä kaatuneiden puiden yli, mutta kentällä sillä on tapana hidastaa ennen estettä tai astella sen yli puomit kolisten. Tuntini pitänyt henkilö pyysi minua lopuksi vielä juoksemaan esteen yli, jotta näkisimme tulisiko Frosti perässäni. Minusta ajatus oli aika utopistinen, sillä Frosti ei erityisemmin nauti kentällä hyppäämisestä, vaan sitä täytyy pyytää suht ahkerasti, jotta se suostuu hyppäämään. Päätin kuitenkin joka tapauksessa kokeilla ja niinhän siinä kävi, että Frosti päätti ansaita ylimääräisen leipäpalan hyppäämällä esteen täysin vapaaehtoisesti hyvässä ja reippaassa ravissa. Olin aivan älyttömän ylpeä Frostista, ja tunnista jäi superhyvä fiilis.


Meillä oli pari viikkoa sitten muutama hieman huonompi kerta, kun erimielisyyksistämme johtuen Frosti oli kentällä todella yhteistyöhaluton ja se osoittikin mieltään sen verran voimakkaasti, että olin taas vähällä jäädä matkasta. Myös maastossa oli hieman kontrollointivaikeuksia, jonka vuoksi aloin olla aika epävarma ja muutaman kerran päätin nousta ihan kokonaan pois kyydistä ja kävellä. Nyt meillä on kuitenkin ollut pari tosi onnistunutta maastoa, ja kentälläkin työskentely sujuu. Tosin en ole ratsastanut kentällä epäonnistuneen tuntimme jälkeen, vaan puuhaillut siellä ainoastaan maasta käsin. Viimetorstaina kävimme taas maastossa "ratsastuksenopettajani" kanssa. Meillä oli mukana myös hänen hevosensa Bella, joka sai kulkea välissämme vapaana. Bellalla oli aika paljon virtaa, sillä se viettää parhaillaan sairaslomaa, joten se ei ole päässyt purkamaan energiaansa. Se kulki kuitenkin tosi nätisti eikä säheltänyt turhia. Toki Frosti tuntui imevän osan Bellan energiasta itseensä ja sillä oli hieman meno päällä, mutta se ei käynyt kuitenkaan ylikierroksilla. Menimme ihan vaan käyntimaasto, mutta ravailimme välillä Frostin ja Bellan kanssa vetohevosta kiinni. Itse olin jo sen verran kevätfiiliksissä, että lähdin maastoon ohuissa ratsastushousuissa ja hanskoissa, vaikka ulkona olikin aikamoinen lumipyry. Tarkenin kuitenkin ihan hyvin, vaikka sormia hieman palelikin loppumatkasta.


Minulla on nyt ollut sekä aika, että motivaatio blogin suhteen hieman hukassa. Olen myös mietiskellyt useita vaihtoehtoja blogin tulevaisuuden suhteen ja tarkoituksena olisi, että jättäisin täältä kaikki lifestyle-jutut pois ja keskittyisin vain hevosiin. Tykkään kuitenkin kirjoitella myös omia kuulumisiani, joten voi olla, että motivaation ja ylimääräisen ajan sattuessa kohdalle, perustan erillisen blogin omille jutuilleni. Olen myös miettinyt blogin nimen vaihtoa, sillä en ole oikeastaan koskaan ollut siihen sata prosenttisesti tyytyväinen, mutta en ole vielä päässyt oikein mihinkään päätökseen. Luulen myös, että itselleni olisi helpompaa, jos julkaisisin korkeintaan kaksi postausta kuukaudessa. En ole kuitenkaan vielä päättänyt mitään ja otan mielelläni vastaan kaikenlaisia ehdotuksia. Mikäli kuitenkin vaihdan blogin nimeä ja mahdollisesti myös osoitetta lukijoiden vähyyden vuoksi, ilmoitan siitä hyvissä ajoin ennen osoitteen muuttumista.

Mikäli teillä on jotain ideoita tai ajatuksia blogin nimen tai tulevaisuuden suhteen, otan niitä vastaan ilomielin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti