perjantai 21. huhtikuuta 2017

Hevosten täyteinen pääsiäinen

Pääsiäinen sujui minun osaltani aika hevospainotteisesti ja vietin aikaa parillakin eri tallilla. Mitään erityisiä pääsiäisjuttuja ei tullut harrastettua, mutta suklaata tuli ainakin syötyä.

Helatorstaina oli normaalisti vuokrauspäiväni, mutta menin tallille jo aikaisemmin tekemään iltatallia ja auttamaan paria nuorempaa tyttöä. Aluksi ajattelin, että voisin ensin puuhata Frostin kanssa hieman maasta käsin ja sen jälkeen mennä hetkeksi vielä selkään, mutta päätimmekin irtojuoksuttaa Frostin ja kokeilla muutamaa luoksetuloharjoitusta. Frostilla oli ihan hirmuisesti virtaa ja alussa se vain laukkasi ympäriinsä ja pukitteli mennessään. Kun se vihdoin rauhoittui, annoin sen olla vapaana ja tein muutamaa harjoitusta, joiden seurauksena totesin, että Frosti oli helpointa "kutsua" luokseni menemällä kyykkyyn. Ihan tehokkaasti saimme noin tunnin kulutettua ja lopuksi pidimme molempien rakastaman rapsuttelutuokion. Kaiken kaikkiaan meillä meni hyvin ja meille molemmille jäi tosi hyvä mieli.


Pitkäperjantaina kävin pitkästä aikaa ajotunnilla. Pääsin ajamaan minulle ennestään tuntematonta ponia, Corneliusta. Cornelius oli jotenkin tosi ihana persoona ja kerrassaan valloittava pieni poninpallero. Se oli tosi utelias ja puuhaili kokoajan kaikennäköisiä omia pieniä juttujaan. Ajaessa se jäi hieman muista jälkeen, mutta eipä se minua haitannut. Keli oli taas ihana, ja lenkki kaikin puolin onnistunut. Paikoitellen osa käyttämistämme teistä ja poluista oli hieman jäässä tai muuten huonossa kunnossa ja välillä meno oli sen verran pomputtavaa, että sisäelimet taisivat vaihtaa paikkaa :D Ponia eivät kuitenkaan kuoppaiset tiet tai polut haitanneet, vaan se paineli tyytyväisenä menemään polulla kuin polulla.


Lauantain olin ihan vaan kotona, mutta sunnuntaina suuntasinkin taas Hepokuuselaan. Pidimme tallilla pienet kevättalkoot, joiden seurauksena saimme paikkoja ainakin hieman järjestykseen. Lopuksi siivosimme myös pihaton ja metsätarhan yhteisvoimin. Välissä meillä oli yhteinen evästauko, jolloin kokoonnuimme talkooporukalla tallitupaan syömään ja jutustelemaan. Paikalla oli suurin osa "vakioporukasta", ja meillä oli tosi kiva päivä yhdessä. Minusta oli ihanaa nähdä muutamia tallilaisia pitkästä aikaa, sillä osan kanssa tulee nähtyä harvemmin erilaisten aikataulujen takia.

Toivottavasti teillä oli mukava pääsiäinen ja muistitte syödä ja nukkua pitkään. Hieman pääsi tämäkin postaus venähtämään, sillä pääsiäisestä on jo viikko, mutta ei se maailmaa kaada. Alhaalla vielä muutama kuva talkoopäivältä. Keli oli niin kiva, että innostuin ottamaan kameran mukaan ja räpsimään ison kasan kuvia:

Reino päätti hyödyntää aurinkoisen päivän hankkimalla vähän rusketusta.
 
Lilliä ei paljon pääsiäiskokko haitannut.
 
Voi sitä riemun määrää, kun pienet pääsivät toista kertaa elämässään ulos! Kanat olivat ihan hirmuisen mielenkiintoisia tepastellessaan ympäri pihaa.
 
 
Isommat "sisarukset" järkyttyivät pienistä sen verran, että juoksivat niitä välillä paniikissa karkuun.
 
 
Myös Alma oli seuraamassa meidän touhuja.
 
 
Siiri kaipasi kovasti huomiota, joten pidin sille lyhyen, mutta rentouttavan rapsutteluhetken.
 
 
Myös iki-ihana Kerttu kävi meitä moikkaamassa. Henkilökohtaisesti olen suuri Kerttu-fani, sillä onhan tämä mummu aivan kertakaikkisen ihana ihmettelijä<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti